Drob de miel cu carne tocata amestec

de anca_rm in Oaie, 30 Mai 2017 | 7900 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de miel si niste carne tocata, am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob.
Organele de miel trebuie spalate si curatate de grasime.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel 
  • 500 gr carne tocata amestec (porc + vita)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  •  piper
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu carne tocata amestec:

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.

Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute.

Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.

Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.

Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.

Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.

 Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.

 Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.

 Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu carne tocata amestec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coronita de miel umpluta cu drob